Vítek ügyvédje szerint Szlovákia kizárta magát a civilizált jogi világból

2008. november 28. - 19:48 | Belföld
Tomáš Rybář, a cseh vállalkozó, Radovan Vítek ügyvédje kritizálta a szlovák parlament fellépését, mivel az egy eset után azonnal módosítja a Polgári Perrendtartást, és ennek tetjébe még azzal is kalkulál, hogy fog a Főügyészség dönteni a Tipos-ügyben.

Az ügyvéd elmondta azt is, védence nem tart attól, hogy elvesztené a neki ítélt pénzt, abban az esetben sem, ha az ügy visszakerülne az elsőfokű bírósághoz. Elfogadhatatlan viszont számára az, hogy az állam unszol mindenkit, hogy tartsák be a törvényeket, de ha kártérítéssel kell a törvényt betartania, akkor az állam kibúvókat keres, aminek Rybář szerint "minden szlovákot demoralizálnia kell".

"Ügyfelem nagyon meglepett, ugyanis ilyen ez precedens nélküli eset. Szlovákia ezzel kizárta magát a civilizált jogi világból. Ez a Szovjetunióra volt jellemző, annak keletkezésekor." - nyilatkozta az ügyvéd.

A cseh vállalkozó jogi képviselője egyelőre nem nyilatkozott arról, milyen lépésekre készülnek. Jelezte vizsont, hogy az Alkotmánybíróságnál valószínűbb, hogy nemzetközi színtérre terelik az ügyet.

Sme.sk/para