Az SNS kitart a minisztere mellett, a tenderbotrány Slota szerint csak egy buborék

2008. december 2. - 14:26 | Belföld
Ján Slota SNS-elnök szerint a régiófejlesztési minisztérium tenderbotránya kifejezetten kimódolt és átpolitizált.

-Nem tudom, ki irányítja a háttérből ezt a botrányt, ez valóban csak egy óriási buborék - mondta Slota egy keddi sajtókonferencián. Slota azt is elmondta, hogy a Nemzeti Régiófejlesztési Ügynökség vezérigazgatója, Igor Štefanov május 27-én fordult a Közbeszerzési Hivatalhoz, és az ominózus tender felülvizsgálatát kérte. Az SNS elnöke szerint a hivatal július harmadikán azt válaszolta, hogy a közbeszerző a törvénnyel összhangban járt el, és a tender lefolytatásakor semmi olyan törvényellenes nem történt, ami a végeredményt jelentős mértékben befolyásolta volna.


Janušek miniszter hozzátette: a tenderkiírás május 17-től május 22-ig a minisztérium hivatalos tábláján szerepelt. Szerinte törvényesen jártak el, és a négy cég alkotta konzorciumon kívül mások nem jelentkeztek. A miniszter elutasította, hogy a tenderről nem tájékoztatta megfelelőe a nyilvánosságot, avagy későn tájékoztatott volna. A mádiának azt üzente, hogy nem értik az uniós alapok problámakörét, s gyakran csak olyan válaszrészeket tesznek közzé, amelyek megváltoztatják az egész értelmét, vagy olyan kérdéseket tesznek fel, amelyekkel a minisztériumi alkalmazottaknak foglalkozniuk kell, s ez fékezi őket más tennivalóikban. A miniszter kétségbe vonta a média állításait és a média által megszólaltatott szakamberek állításait. A szerződésekről közelebbről semmit sem mondott, merthogy tart az ellenőrzés, és után lehet részleteket kérdezni. Ján Slota SNS-elnök viszont meg van győződe arról, hogy az ellenőrzés jól végződik.


Slota nem kommentálta Mečiar Janušek minisztert bíráló kijelentéseit sem. A HZDS elnöke viszont vasárnap úgy nyilatkozott, hogy ez akkora klientelizmus, mint a ház.



SITA, -para