Bátor kisfiú kerestetik!

2008. december 2. - 17:58 | Belföld
Ezúton kerestetik egy öt év körüli, barna hajú, éber, csillogó szemű kisfiú, aki teli torokból elrikkantja, hogy: Hékás! Meztelen a király! Aki látja őt valahol, küldje már ide, Dunaszerdahelyre, nagy szükség volna rá. Főleg a bátorságára és szókimondására. Köszönöm.

Még mielőtt nemzeti hőst avatnánk, szögezzük le: az Alkotmánybíróság nem az a szerv, mely szeretne valakit megfosztani a trónjától, a taláros testület nem az a szerv, melynek a döntését ajánlásként lehet értelmezni, ez a testület nem az a szerv, melynek a verdiktjét egyáltalán meg lehet kérdőjelezni. Az Alkotmánybíróság már négy éve is megállapította a szavazatvásárlást az akkori polgármester-választáson, Dunaszerdahelyen, csak mivel ez nem befolyásolta a választás végeredményét, ezért, de csakis ezért nem nyilvánították semmissé azt. Akkor született egy különvélemény is, ami határozottan elutasítja ezt a döntést, illetve annak indoklását, miszerint ez megengedhetetlen eljárás. A törvényben az is benne van, ha ez a gyanú ismét felmerül, már önmagában ez a tény is elegendő ahhoz, hogy elbírálják.

A törvényben az is benne van, hogy ha a polgármesternek megszűnik a mandátuma, akkor az ügyvezető alpolgármester látja el a posztot addig, amíg meg nem választják meg az időközi választásokon az újat. Enyhén szólva is nevetséges az olyasfajta értelmezés, hogy ilyen esetekben az előző ciklus polgármestere veszi át a hivatalt,  mert akkor teljesen érvénytelen volna minden, házasságkötés, határozat, döntés, szerződés, amit eddig a polgármester kézjegyével ellátott. Vissza kellene fizetnie a fizetését? Mi van akkor, ha X. Y., az előző polgármester azóta már csak a hétvégi házát csinosítja? Behívják a hivatalba? Hogy vegye azt át? Intézkedjen? Döntsön? Ugyan már!
A törvény nem feltételezi azt, hogy eleve rossz szándékkal végzi a dolgát a polgármester, még akkor sem, ha beadvány vagy akár eljárás folyik ellene. Tehát érvényben marad minden eddigi tette. Jó és rossz döntése egyaránt.

De mostantól már kérem szépen, legyen szíves és ne írjon alá semmit, mert még meg is büntethetik az önkormányzatot, csak azért, mert rosszul értelmezték az alkotmányt. És a bírságot a mi adónkból hajtják majd be.

Egyébként is túlontúl átlátszó már ez az összeesküvés-elmélet, miszerint ez politikai döntés, és hogy az MKP kiáll mellette meg minden. Csak tessék! Álljanak is ki, elvégre a mi kutyánk kölyke, illetve az övék. Csak abban nem vagyok biztos, hogy ezt még sokáig lenyelik és eltűrik az emberek. Szerintem előbb-uttóbb elegük lesz  a félrebeszélésekből. Így is már volna mit csinálniuk, hogy legalább szintre hozzák a hitelüket. Nem lehet sokáig az áldozati bárány szerepében tetszelegni, mert  ellenhatást vált ki, erőtlenséget, elhagyatottságot sugall majd és komolytalanná, gyengévé válik. Ilyen bástya mellé nem szívesen állnak oda az emberek, mert labilis, hézagos és megvan a veszélye, hogy esetleg nem képes megtartani, megvédeni őket és összeomlik, mihelyt valakinek nagyobb támaszra van szüksége és jobban neki kíván támaszkodni vagy netán az ellenség odalöki. Sajnálom.

Szeretettel

Ági