Urbáni idiótának nevezte Csákyt, majd elnézést kért

2008. december 10. - 09:23 | Belföld
Milan Urbáni, az ĽS-HZDS alelnöke idiótának nevezte vitapartnerét, Csáky Pált a Joj televízió De Facto című műsorában, amiért az az euróalapokból való merítés megszüntetésének veszélyével fenyeget. Később elnézést is kért tőle.

Urbáni kizárja azt a lehetőséget, hogy Szlovákia Bulgária sorsára jutna, és az EU korlátozná az euróalapokból való merítést a korrupció miatt. Szerinte meg kell várni a régiófejlesztési miniszter kétes tenderének vizsgálatát, majd a Közbeszerzési Hivatal jelentése után lehet értékelni. Azt viszont beismerte, hog az átláthatatlan tenderek Brüsszel számára is gondot jelentenek.

Csáky meg van győződve róla, hogy az ügy miatt a miniszterelnök visszahívja Marián Janušeket hivatalából, haonló sors vár szerinte Ján Počiatekre is a Tipos-botrány miatt. A kormányt kritizálta, amiért az elmúlt két évben képtelen volt új forrásokat meríteni az euróalapokból. Urbáni erre reagált úgy, hogy idiótának nevezte az MKP elnökét. Szemére vetette az alkalmatlanságát is, amikor még az egész folyamatot ő irányította, mint kormányalelnök. Később bocsánatot kért kijelentéséért azzal, hogy szerinte Csáky kezdte a személyes rágalmazást.

SITA/para