LAPSZEMLE: Ismét kompromisszummentes lehet a tankönvtörvény?

2008. december 11. - 07:57 | Belföld
Ha Gašparocič visszadobja a törvényt, akkor annak módosító javaslataival az elnöki kampány csúcsidejében foglalkozhat ismét a parlament.

ÚJ SZÓ: A lap információi szerint Ivan Gašparovič államfő él vétójogával és nem írja alá a tankönveket érintő törvényt. Úgy vélik, az elnök választási kampányának egyik elemeként kívánja felhasználni a tankönyvügyet. Bárdos Gyula (MKP) szerint az államfő "be fog kavarni". Magarországon is találtak diodinnal fertőzött sertésbelsőségből készült élelmiszert. Az élelmiszerbiztonsági hatóság 16 féle májas készítményt vont ki a forgalomból, amely az írországi, dioxin-szennyezési ügyben érintett cégtől került ide.

SME: HZDS-tagok állítják, hogy a párton belül gyűjtés zajlott, hogy visszaadják a nyugdíjás igelittáskában érkezett adományát, valamint egy másik vállalkozóét, mintegy 11 millió korona (365 ezer euró) értékben, de nem közölték velük, hogy az adósság már nem létezik. Egy nevét elhallgató forrás szerint valaki 400 ezret is befizetett. Valamely kerületben a gyűjtésről még csak nem is hallottak.

PRAVDA: Tegnap Robert Fico kormánya jóváhagyta a hivatalvezetők karácsonyi jutalmait, némeliket egyáltalán nem érinti, hogy a kormány (elvileg) a pénzügyi válság ellen küzd. A kerületi bíróság cáfolta a Monopolellenes Hivatal felvetését, miszerint a Tátra alatt vezető autópálya építésénél kartellmegyegyezésre került volna sor. A két éve húzódó ügy után most valószínűleg leváltásokra kerül majd sor.

NOVÝ ČAS: Betörtek Vilo Rozboril, a Markíza moderátorának házába. Mintegy 300 ezer koronás kárt okoztak, de a műsorvezető szerint megzavarhatták őket, mert a garázsban még "be volt készítve" az LCD tévé. A brit Sky News tévé leadta azt a felvételt, amely a svájci Dignitas klinikán készült egy idős, gyógyíthatatlan férfi asszisztált öngyilkosságáról.

/ para /