Kiengedték a börtönből a volt titkosszolgálati ügynököt

2008. december 15. - 11:01 | Belföld
Kiengedték a börtönből Michal Hrbáčeket, aki ellen a rendőrség testi sértés miatt folytatott eljárást. A bíróság ugyanis elfogadta a 600 ezer korona kauciót.

Az illetékes járásbíróság elfogadta a vádlottól a 600 ezer koronás óvadékot, hogy három hónap után a volt titkosszolgálati ügynök ismét szabadlábra kerülhessen. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyészség azonnal fellebbezett ellene. A bíróság Hrbáček sofőrjét is kiengedte, érte 300 ezer korona óvadékot tettek le.


A bíróság a védelem álláspontját fogadta el inkább, az egyik oldalon magasan szervezett bűncselekményről beszélnek, a másik részről pedig azt állítják, hogy a bűntett 2004-ben történt - fejtette ki a bíróság elnöke. A bíróság ugyanakkor megtiltotta a két férfinek, hogy egymással és a tanúkkal találkozzanak. Az ügyészség fellebbezése után a bíróság még egyszer dönteni fog.


Hrbáčeket épp azért tartóztatták le szeptemberben, mert attól tartottak, hogy megfélemlíti, befolyásolja a tanúkat és meghiúsítja a vizsgálatot. A SIS volt alkalmazottját ugyanis több rablással, zsarolással, erőszakos bűncselekménnyel vádolják, amelyeket volt rendőrök követtek el.
A bíróságon hétfőn Hrbáček azt mondta, hogy egyáltalán nem ismeri Juraj Roszíkot, a koronatanút, azt se tudja ki volt Roszík. A férfi ugyanis azt mondta, hogy Hrbáček fenyegeti őt. Hrbáček azt vallotta, hogy Roszíkról csak később szerzett tudomást. - Miféle rendőr volt ez, aki lopott és embert rabolt? - tette fel a kérdést Hrbáček. Roszík egyébként a Kubašiak-gyilkosság miatt börtönbüntetését tölti.


Michal Hrbáčeket a kilencvenes években azzal gyanúsították, hogy részt vett ifj. Michal Kováč elrablásában. Az ügy függőben maradt, ugyanis Vladimír Mečiar mindenkinek amnesztiát adott.


SITA, -para

Címkék: maffia, maffiaper