Csáky: Gašparovič a tankönyveket alárendelte kampányának

2008. december 19. - 13:47 | Belföld
Csáky Pál, az MKP elnöke úgy reagált az államfő által visszadobott törvényre, hogy Gašparovič képtelen felülkerekedni a pártokon és államférfi módjára viselkedni. A tankönyvek ügyét alárendelte politikai kampányának.

Szigeti László (MKP) bízik benne, hogy a parlament megtöri az elnöki vétót. Állítja, hogy az MKP nem kíván hozzányúlni az egyszer már jóváhagyott törvényjavaslathoz. Tanácskozni szeretnének az javaslat újbóli támogatásáról a Smerrel.

Rafael Rafaj (SNS) üdvözli "az elnök úr államférfihoz méltó döntését". A nemzetiek szintén intenzív párbeszédet kívánnak kezdeni a Smerrel, hogy az az ő oldalukra álljon. Milan Urbáni közölte, hogy az ĽS-HZDS sem kíván változtatni álláspontján, azt viszont nem kommentálta, hogy a javaslat esetleges újbóli elfogadása veszélyeztetné-e a koalíció egységét.

Martin Fronc (KDH) egykori oktatásügyi miniszter úgy vélekedett, a törvénytervezet koalíción belüli problémákat válthat ki. A támogatása attól függ, megoldódnak-e az ellentétek. "Nevetséges volna, ha a Smer-SD nem támogatná ismét, miközben az alapvetően nem változott" - tette hozzá Fronc.

SITA/para