Csáky: Egy negyedrangú ember nem tud megsérteni

2008. december 21. - 14:19 | Belföld
Csákyt nem tudja megsérteni egy negyedrangú ember - nyilatkozta vasárnap az MKP elnöke. December elején a HZDS alelnöke, Milan Urbáni bírálta élesen Csákyt a tévében. Az az idióta, aki mondja.

„Olyan kifejezések ezek, amikor egy hazudozó, akiről bebizonyosodott, hogy hazudik, állítja az emberről, hogy hazug és egy olyan idióta nevezi az embert idiótának, akiről kiderült, hogy egyáltalán nincs képben és nyilvánosan úgy viselkedik, mint egy olyan kategóriájú ember, amilyennel példálózik, hát ez engem egyáltalán nem érdekel. Engem egy negyedrangú ember nem tud megsérteni" - nyilatkozta Csáky Pál vasárnap a SITA hírügynökségnek. A HZDS alelnöke, Milan Urbáni nevezte idiótának Csákyt december elején a JOJ televízió De facto című műsorában, mert a politikus nem értette az euróalapokkal kapcsolatos problémákat.

Az MKP első embere szerint az egész szlovák politikai színtér színvonala folyamatosan csökken. "A miniszterelnök, Vladimír Mečiar és a HZDS, az SNS és Ján Slota az emberek gonoszabb ösztöneire próbálnak hatni, de nem szabad ennyire primitívvé válnia a közéletnek. Sajnálom, hogy társadalmilag elfogadottak lettek a vulgáris megnyilvánulások, ezeket ma már mindenki normálisnak tartja. Mindenki csak legyint, és engem kritizálnak, mert én nem vagyok hajlandó ezt megszokni. Számomra ez elfogadhatatlan." - jelentette ki Csáky Pál.

Csáky szerint azonban ilyen politikusok mindig voltak és lesznek minden országban. "Haider és Le Pen is elfogadhatatlannak tartotta mindig az olyan viselkedést a nemzeti politikusok részéről, amilyet Slota produkál. Azoknak a szlovákoknak, akik büszkék országukra, nemzeti értékeikre, és tudatosítják, hogy Szlovákia jelent valamit Európában, azok számára elfogadhatatlannak kell lennie a kormánykoalíció, az SNS és Ján Slota viselkedése." - tette hozzá Csáky. Az MKP elnöke szerint ez szégyen, amiről 2009-ben el kell gondolkozniuk a szlovákoknak.

(para/sita)