Slota: Ha szükséges, meg kell védenünk a Kettőskeresztet!

2009. január 1. - 11:29 | Belföld
Slota szerint szomorú, hogy a szlovák társadalomban néhány alkalmatlan elem gyalázza a nemzeti értéket és ebben a kontextusban támadja az SNS-t.

"Arra kell törekednünk, hogy elmélyüljön a polgárok, beleértve a nemzeti kisebbségeket is, azonosulása ezzel az állammal. Ebből az okból is, mint a szlovák államiság és nemzeti büszkeség szimbólumaként neveztük el az elmúlt évet a Kettőskereszt évének" - jelentette ki a nemzeti pártvezér. Hozzátette, hogy "a Kettőskereszt közvetlenül összeköt minket elődeinkkel, szimbolizálja a nemzetünk szenvedését úgy, ahogy a keresztény szellemi és a szlovák, szélesebb körben pedig a szláv kulturális értékeket. A Kettőskereszt az identitásunk, amelyet tovább kell fejlesztenünk, elmélyítenünk, és ha kell megvédenünk.

Az SNS mobilizálná a választókat az idei évben történő választások érdekében. "A kormánykoalíció tagja vagyunk és tudatosítjuk, hogy a világgazdasági válság további hatásait idén érezni fogja az ország. A kormány intézkedési csomagjára támaszkodhatunk, és mindent megteszünk azért, hogy mérsékeljük a negatív hatásokat. Slota szerint a jelenlegi kormánykoalíció közel áll az emberekhez, és képes meghallgatni őket. "Meg vagyok győződve róla, hogy az elmúlt 16 évben nagy utat tettünk meg, és továbbra is előre haladunk" - közölte Slota.