Fizetett hirdetésben kritizálta a HZDS Ficóékat

2009. január 9. - 17:20 | Belföld
Pénteken fizetett hirdetésben emelte fel szavát az ĽS-HZDS koalíciós partnere ellen a trencséni kórház igazgatójának visszahívása miatt.

"Ez azt jelenti, hogy már nincs szükségük az ĽS-HZDS képviselőinek szavazataira a parlamentben? Ha igen, akkor alkalmazkodunk a helyzethez" - áll a sajtóosztály által közzétett hirdetésben. Szerintük ideje feltenni a kérdést, mennyire tartja tiszteletben koalíciós partnerét a Smer-SD, és hogy nekik mennyire kell tiszteletben tartaniuk a legerősebb kormánypártot. 

Mečiarék szerint a helyzet, amely a kórházigazgató leváltásához vezetett, mesterségesen lett kialakítva. Az ĽS-HZDS állítása szerint az igazgató lelkiismeretesen és jól végezte munkáját, nem volt indokolt a félreállítása. "Az egészségügyi tárca munkatársai alakították így a helyzetet azzal, hogy az illavai (Ilava) és a báni (Bánovce nad Bebravou) kórházak bezárása után megnövekedett a páciensek száma a trencséni kórházban. Az orvosoknak mindenkit el kellett látni, aki eléjük állt. A biztosító azonban nem növelte a lehetséges, kivitelezhető orvosi eljárások számát. Így mesterségesen került veszteséges helyzetbe, pedig az igazgató megtett mindent. Majd ezt a helyzetet arra használták, hogy leváltsák a kórház éléről az ĽS-HZDS jelöltjét, és a Smer-SD saját emberét ültethesse oda, az ĽS-HZDS-szel való megegyezés nélkül" - jelent meg a hirdetésben.  Végezetül még a visszahívás előtt a párt bejelentette, hogy kiegyenlíti a tartozásokat annak ellenére, hogy a Smer-SD-hez közeli igazgatók esetében ilyen tartozás nem lehet leváltó indok. 

Az egészségügyi minisztérium is kiadta álláspontját, amelyben az áll, hogy nem politikai hovatartozásuk szerint hanem képességeik és eredményeik alapján választják ki az egyes kórházak vezetőit, éppen ezért meglepi őket, hogy a koalíciós partnerük miért kezeli politikai szempontból az ügyet. 

SITA/para