Igor Slobodník lesz az új szlovák külügyminiszter

2009. január 12. - 09:40 | Belföld
Az új szlovák külügyminiszter a tárca jelenlegi politikai igazgatója, a volt kulturális miniszter, Dušan Slobodník fia, Igor Slobodník lesz. Ezt smeres forrásokra hivatkozva a Hospodárske noviny közölte.

Kilencvenkilenc százalékra Slobodník lesz a miniszter, ismerjük a munkáját, profi a szakterületén - jelentette ki egy smeres bizalmi, vezető  forrás a gazdasági lapnak, aki viszont nem akarta megnevezni magát. A karrierdiplomata Slobodníkról  nyíltan beszélnek a Smeren belül, de a párt hivatalosan még nem nyilatkozott meg. A párt szóvivője is azt közölte, hogy a változás utolsó pillanatáig nem kommentálják az új miniszter személyét.

Ivan Gašparovič államfő már tudja a jelölt nevét, de egyelőre nem mnodja meg, mert ahhoz, hogy igazolják a posztot, még egy találkozóra van szükség. Meggyőződése, hogy alkalmas jelöltet találtak. Szerinte az új minisztert január 14 - én nevezi ki. Aktív diplomatának kell lennie - tette hozzá. Az államfő szerint neki hamarább kell tudni a jelölt nevét, mert adódhat eset, amikor nem fogadja el az illető személyét.

SITA, -para

Címkék: külügyminiszter