Janušek: Hagyják már a tendert, hagyjanak minket békében dolgozni!

2009. január 15. - 12:24 | Belföld
A milliárdos építésügyi tender - amelyet a Ján Slotához közeli cégek nyertek el - vizsgálatának lezárultáig nem szeretné kommentálni azt a tárcavezető, Marián Janušek. Dicsekedne múlt évi eredményeivel, de mégis mivel?

"Nem értem, mit akarnak az emberek. Sárt dobálnak a minisztériumra, ami azt semmi esetre sem érdemli. hagyják azokat az embereket békében dolgozni" - hangoztatta Janušek az SNS sajtótájékoztatóján, ahova a többi SNS-es miniszterrel, Ján Chrbetteil, illetve Ján Mikolajjal érkezett dicsekedni az előző év sikereivel (!).

Elutasította a Sme napilap állítását, miszerint a botrányos tender megdrágított tevékenységeihez kapcsolódik azoknak a logóknak a megtervezése is, amelyért a minisztérium milliós értékű koronaösszeget fizetett volna a Slotához közeli Zamedia cégnek. Ezek után megvédte a logók tervezését, hiszen "nemcsak pár vonalról van szó, egész szakértői csoport dolgozott a tervezésen". Hozzátette, hogy hét évre szóló emblémákról van szó az EU programjaihoz és az Európai Bizottság elkülönített ezen programok propagálására is bizonyos összegeket az euróalapokban. 

Janušek megismételte, hogy csak akkor hagyja el funkcióját, ha a vizsgálatok törvénytelenségeket állapítanak meg a tenderügyben. Szerinte azonban ilyen eredmény nem születhet. Az Állami Számvevőszék igazgatója, Ján Jasovský közölte, hogy befejezték a vizsgálatot, jelenleg a tárca észrevételeinek feldolgozása zajlik. A miniszter nem árulta el, mik voltak a kifogásaik, sem hogy milyen eredménnyel zárult a vizsgálat. 

SITA/para