Simon megbocsát Medének

2009. január 23. - 14:56 | Belföld
Simon Zsolt, a Magyar Koalíció Pártja parlamenti képviselője pénteken közölte a Paraméterrel, hogy a rimaszombati járási bíróságról visszavette azt a keresetet, amelyet becsületsértés és hitelrontás jogcímén 2007-ben indított Mede Vencel ellen.

Mede, aki az MKP pozsonyi kerületi elnöke, annak idején nyilvánosan megvádolta Simont, hogy földművelésügyi miniszterként ő maga jegyzett egy olyan rendeletet, amely alapján állami tulajdonba kerültek a nevesítetlen földterületek. A pert azért kezdeményezte Simon, mert a szóban forgó rendelet nem az ő minisztersége idején került elfogadásra, ezért szerinte alaptalanul vádolta őt Mede.

„Úgy döntöttem, nem kívánok pereskedni az MKP egyik tisztségviselőjével, holott bizonyíthatóan valótlanságot állított rólam. Egy ilyen bírósági procedúra azonban elsősorban a pártnak ártana, amely 2009-ben több választáson is megmérettetik majd és nem akarom, hogy személyes sérelmeim és érdekeim negatív módon befolyásolják a közhangulatot. Egy olyan időszakban, amikor  az MKP-ban különben is soha nem látott mértékű a megosztottság. Ezt megosztottságot nem akarom tovább fokozni“, jelentette ki Simon.

-para-