A rendőrség lezárta a dunaszerdahelyi meccs vizsgálatát

2009. január 29. - 15:26 | Belföld
A belügyminisztérium lezárta a DAC-Slovan meccs vizsgálatát, közölte Erik Tomáš, a tárca szóvivője.

Eszerint a szurkolók négy esetben bűncselekményt követtek el - ez utóbbiakon még részletesebben dolgozik a rendőrség, és tizenegy esetben kihágás történt, amiért az elkövetőkre pénzbüntetést róttak ki.
A vizsgálat szerint a rendezők elmarasztalhatóak az elégtelen intzékedések miatt, pontosan ezért kellett rendőrségi segítséget igénybe venni, és ez utóbbit a parlament biztonságpolitikai tanácsa valamint a főügyészség törvényesnek értékelte ki.

A dunaszerdahelyi meccs miatt a sportesemények rendezésére a parlament új törvényt hozott, melynek alapján a rendőrség büntetéseket szabhat ki és be is tilthat sporteseményeket. A törvény kamerarendszert is előír, és adott sportszövetségeknek megszabja azt is, hogy információs biztonsági rendszert működtessenek. A belügyminisztérium a Szlovák Futballszövetséggel azt pontosítja, hogy milyen típusú és technikai paraméterrekkel rendelkező kamerarendszert kell beszerelni a stadionokba, legkésőbb 2009. december 1-ig.

Mint ismeretes, 2008. november 1-én a DAC-Slovan mérkőzés 18. percében a rohamrendőrök megrohamozták a hazai szurkolók szektorát. A rendőrattakban több szurkoló megsérült, az egyik csallóközi szurkoló súlyos sérüléseket szenvedett (tudósítás és videó az incidensről ITT).

SITA, -para

Címkék: Dac-Slovan