Lipšic bogara tovább bomlaszt

2009. február 1. - 16:33 | Belföld

Daniel Lipšic volt igazságügyminiszter a héten a fülekbe elültetett bogara, miszerint annak idején az SDKÚ-DS szavazatokat vásárolt a parlamentben, tovább bomlaszthatja Iveta Radičová népszerűségét.

A kormány újabb "aduászát" játszotta ki a Markíza Na telo című vitaműsorában a belügyminiszter, Robert Kaliňák is. Szerinte Iveta Radičová a vásárolt szavazatoknak köszönhetően vált miniszterré az előző kormány idején. "Ha valakinek morális adóssága van, az épp Iveta Radičová. Mivel épp azután lett miniszter, hogy két HZDS-képviselő szavazatát megvásárolták" - állapította meg Kaliňák. Úgy gondolja, az elnökjelölt Radičová pontosan tudta annak idején, hogy mi történt, és ennek ellenére fogadta el a miniszteri pozíciót.

Daniel Lipšic  ízléstelennek nevezte a belügyminiszter kijelentéseit. "Azt, hogy nem beszélnek a saját jelöltjük, Ivan Gašparovič kvalitásairól, ehelyett Iveta Radičovát dobálják sárral, szomorúnak tartom" - vélekedett Lipšic, aki szerint Radičová, mint független szakértő lépett a kormányba, és nem mint párttag. "Számomra ő egy karakteres nő, akiért tűzbe merném tenni a kezem, nincs joguk kritizálni" - címezte szavait Kaliňáknak Lipšic. A belügyminiszter szerint épp Lipšic mondta ki, hogy történt, annak idején pedig, mivel igazságügy-miniszter volt, neki kellet volna lépéseket tennie.

SITA/para