Lesz főtárgyalás a Privilégium ügyében?

2009. február 2. - 10:25 | Belföld
A Pozsonyi I. Járásbíróság február kilencedikére tűzte ki azt a tárgyalást, amelyen megvitatják a Privilégium nonprofit szervezet volt ügyvezetője ellen felhozott vádakat.

Támogatási csalással vádolják, és mint azt Pavol Adamčiak, a kerületi bíróság szóvivője elmondta, a bíróság a nyilvános tárgyaláson eldönti, hogy helyt ad-e a vádaknak vagy sem. Ha igen, akkor kitűzik a főtárgyalás időpontját is.

A Pozsonyi Járási Ügyészség Štepánka Mádlovát a múlt év végén támogatási csalással vádolta meg. A Privilégium ugyanis nonprofit szervezetként a Munka- és Szociális ügyi Minisztériumtól 66 ezer 380 eurós támogatást kapott, ámde a Privilégium a kérvényben elhallgatta, hogy 31 ezer 135 eurós adótartozása van. Az ügyvezető ártatlannak vallja magát, szerinte a vádak célzatosak. Azt is állítja, hogy a privát szociális szolgáltatások központja megegyezett a végrehajtóval, hogy részletekben törlesztenek, meghatározott időpontok szerint.

A Privilégiumnak 73 ezer eurót kell visszaadnia, ebbe már a késedelmi kamatok és a büntetés is benne foglaltatnak.

Viera Tomanová miniszterasszony szintén dolgozott a Privilágiumnál, és a támogatást az ő tárcájától kapta a nonprofit szervezet.

Sme online, SITA, -para