Janušek-ügy: A Közbeszerzési Hivatal zárja a jegyzőkönyveket

2009. február 5. - 18:24 | Belföld
A régiófejlesztési tárca faliújságos tendere ügyében a Közbeszerzési Hivatal zárja a jegyzőkönyveket, de még újabb dokumentumokat kell megvizsgálni.

A végső formába öntött jegyzőkönyvet a tenderügyben a jövő héten kéne a minisztériumnak megküldeni, Angyal Béla, a Közbeszerzési Hivatal elnöke viszont csütörtökön úgy nyilatkozott a SITA hírügynökségnek, hogy a végső változat nem sokban fog különbözni az eddigi jegyzőkönyvtől. Azt még nem tudta megmondani, hogy a vizsgálat eredményeinek közzététele mikor történik meg, de úgy véli a régiófejlesztési tárca tenderügyének vizsgálata nem volt szokványos.


- A jegyzőkönyvben csak olyan dolgok maradtak, amelyek megingathatatlanok. Létezik olyan dokumentáció és olyan iratok, melyek alapján ami le van írva, az leellenőrizhető és visszaellenőrizhető. Felbukkant egy újabb irat, s mivel nem akarjuk, hogy a jegyzőkönyv megkérdőjelezhető legyen, épp ezért tisztázni akarjuk - mondta Angyal Béla, aki azt is hozzátette, hogy a vizsgálatok alatt információk szivárogtak ki a minisztérium felé, tehát a minisztérium tudott arról, hogy mit fog tartalmazni a jegyzőkönyv és mit nem.


Mária Vermešová visszahívott igazgatóval kapcsolatban Angyal Béla két dolgott jegyzett meg, hogy Vermešová óriási hibát követett el akkor, amikor még egy le nem zárult vizsgálattal kapcsolatban kritikát fogalmazott meg, ráadásul úgy lépett fel az ügyben, mintha ő lenne a vádlott és nem a vádló. Vermešová ugyanis megkérdőjelezte a vizsgálat néhány megállapítását, mondván, nincs elegendő indoklás a minisztérium törvénysértésére. Angyalnak Vermešová véleményével szemben már korábban kifogásai voltak, tavaly nyártól, amikor Vermešová egy le nem zárult vizsgálatot kritizált.



Mint ismeretes Marián Janušek építésügyi és régiófejlesztési miniszter
3,6 milliárdos tenderbotránya miatt a tárcavezető széke inog és a kormányfő azt mondta, ha bebizonyosodik, hogy törvényt sértett, akkor leváltja őt.


SITA, -para