A Nižňanský által kirúgott Šrámková is a Tévétanácsba igyekszik

2009. február 10. - 15:09 | Belföld
A szlovák közszolgálati televízió elbocsátott munkatársa is a Tévétanács tagja szeretne lenni.

Elena Šrámková az ellenőrző részleg vezetője volt és Petronela Kolevskával együtt közvetve amiatt bírálta a tévé volt gyártási igazgatóját, Juraj Dobišt, hogy felelősség terheli a pénzek elherdálása miatt. Šrámkovát most a Hangtechnikusok Szövetsége javasolta a Tévétanácsba.A parlament média- és kultúrbizottsága kedden elfogadta a jelölést.



A parlamenti biztottság további három jelöltet is támogat. Lubomír Fifíket, a Lima cég igazgatóját a Szlovákiai Alkotók Szövetsége javasolta, az SNS képviselői klubja pedig Martin Petrenka nyugdíjast szeretné látni a tanácsban. A harmadik jelölt Jozef Tuhovčák ügyvéd, ő a Sever Plus polgári társulás képviselője. A jelöltekről szerdán dönt a parlament, tehát arról, hogy ki kerül be a Tévétanácsba.

Január huszadikán ugyanis távozott tanácsbeli posztjáról Oľga Perušková. Lemondását nem indokolta meg, ám azt tudni lehetett, hogy azért, mert vállalkozóként Anna Belousovová asszisztense volt.
A gond az, hogy a törvény szerint a parlamenti képviselők asszisztensei kötelezően vállalkozóként kell, hogy dolgozzanak, de a Tévétanács tagja nem lehet vállalkozó személy.



SITA, -para