Bugár és Maďarič a demokrácia halálos bűnéről

2009. február 15. - 16:44 | Belföld

Bugár Béla, az MKP parlamenti képviselője és Marek Maďarič kulturális miniszter volt a Markíza Testre szabva (Na telo) című műsorának vendége.

A gazdaság válságkezelő csomagon kívül az előző kormány szavaztvásárlási ügye volt terítéken. Bugár azt mondta, ha a koalíció bebizonyítja, hogy a Dzurinda-kormány ideje alatt történt szavazatvásárlás a parlamentben, akkor azért bocsánatot két, végül hozzátette, hogy mint akkori kormánytagnak nem volt ilyen esetről tudomása.

Marek Maďarič a szavaztvásárlást a demokrácia halálos bűnének tartja. „A polgárok a választásokon hatalomra jogosítanak fel és ha megengedjük az ilyen gyakorlatot, az támadást jelent a demokráciára' – jelentette ki a miniszter, aki szerint mindenki profitált a megvásárolt hatalomból, ha tudott róla, ha nem, ezért felszólította Iveta Radičovát, hogy határolódjon el a szavazatvásárlásától.

A gazdasági válságkezelő csomagról eltérő véleményt fogalmaztak meg a műsor vendégei. Az ellenzéki Bugár szerint a kormány intézkedései nem elegendőek, adócsökkentésre és munkahelyteremtésre van szükség európai alapok támogatásával.

SITA/para