Monacói számlákra 265 ezer eurót küldtek Szlovákiából a csalók

2009. február 17. - 19:35 | Belföld
Négy olasz állampolgár csalással 265 ezer eurót küldött át saját, monacói számlájára Szlovákiából. Ezért húsz évet ülhetnek.

Mindezt kedden Michal Kopčík, az országos rendőrfőkapitány helyettese jelentette be.


A négy tettes tavaly nyáron kereskedelmi céget alapíott, mely cég textilárut és divatcikket hozott be Szlovákiába. Emiatt szlovákiai bankokban számlákat nyitottak, és arra kérték a bankokat, hogy kártyaleolvasó terminálokat használhassanak, vagyis olyan berendezéseket, melyekkel már az üzletben le lehet olvasni, el lehet fogadni a bankártyákat és autorizált tranzakciókat lehet lebonyolítani.


A POS-terminálokon kereszül aztán az itteni üzleti számlákról a múlt év decemberében leemelték a pénzt és átutalták azt a monacói számlákra. Ámde csalással, üzleti és magánszámlákon keresztül. A főkapitányhelyettes szerint alaposan előkészített csalásról volt szó, és a tettesek jókora összegeket fektettek be az előkészítésbe.Eredetileg 350 ezer eurót akartak így elsíbolni, ám a rendőrség a maradék összeget lefoglalta és letitltotta az átutalásokat.


A tettesek azt használták ki, hogy a bankok alkalmazottai tavaly még nem voltak teljesen felkészülve az euróbevezetésre, és a banki alkalmazottaknak még nem volt idejük azonnal, online ellenőrizni, hogy pontosan mennyi pénz maradt a számlákon.SITA, -para

Címkék: csalás