Leállította termelését a Volkswagen szlovákiai üzeme

2009. február 18. - 09:42 | Belföld
A Plus jeden deň napilap információi szerint a Volkswagen leállította termelését Szlovákiában, február 25-ig tartó szabadságra küldte összes dolgozóját.

Az autógyártó nem kommentálta a híreket. Az autók iránti kereslet az egész világon a gazdasági válságnak köszönhetően szorult vissza.

"Egyetlenegy autó sem jön ki az üzemből, munkások ezrei mentek kényszerszabadságra" - írja a lap. A Volkswagen az ország egyik legnagyobb exportőre, 8500 embert foglalkoztat. A lap cégvezetésben működő forrása elmondta, jelenleg csak a karbantartók dolgoznak.

Miroslav Šmál, a pénzügyminisztérium szóvivője úgy nyilatkozott, vannak információik a termelésleállításról. Martin Chren elemző pedig kifejtette, hogy egy ekkora vállalat termelésének kilencnapos leállásának következtében az állam termelése 100-200 millió euróval esik vissza.

A Volkswagen pozsonyi gyára leginkább olyan luxus-, sportautók gyártását végzi, mint a Volkswagen Touareg, Audi Q7 vagy a Porsche Cayenne. Az autógyártás az elmúlt időben az egyik húzóágazata volt a szlovák gazdaságnak, amely jelentős visszaesésre számíthat emiatt.  

Sme.sk/para