Slotáékat Mečiar pártja fékezi

2009. február 19. - 08:51 | Belföld
A HZDS blokkolja az SNS parlamenti javaslatait, azaz nem felhőtlen a viszony - olvasható a Sme napilap csütörtöki  számában.

A HZDS ugyanis a héten nem szavazta meg azokat az eszeneszes javaslatokat, amelyek Slotának tetszettek volna. Kedden a HZDS bojkottálta azt a javaslatot, hogy a kataszteri hivatal központja Zsolnán legyen, aztán pedig azt a nemzeti párti indítványt sem szavazta meg a HZDS, mely lényegében szabad kezet adott volna a környezetvédelmi miniszternek - aki SNS-párti-, hogy bizonyos támogatásokat tetszése szerint osztogathasson.


Szerdán a HZDS nagy többsége szintén nem szavazta meg a köztereken felállítandó szobrok és emlékművek törvényjavaslatát, nem is ment át az SNS szüleménye.


A HZDS minderre nem adott bővebb magyarázatot, Rafael Rafaj, Slota-párti képviselő pedig azt mondta, sajnálják, hogy a HZDS képviselői nem értették meg az emlékműves-szobros javaslat okozati összefüggéseit. Ugyanakkor Rafaj semmiféle HZDS-SNS viszályról nem tud.


Vladimír Mečiar és Ján Slota a közelmúltban már összekaptak azon, hogy meneszteni kell-e Marian Janušek (SNS) régiófejlesztési és építésügyi minisztert.


A Smer emberei annyit mondtak a lapnak, hogy  az ellentétek  a közelgő választások miatt jelentkeznek.


Sme online, -para

Címkék: HZDS, SNS