Tojással akarták megdobni Demszky Gábort Pozsonyban

2009. február 19. - 22:40 | Belföld
A pozsonyi székhelyű Magyar Kulturális Intézet meghívásának tett eleget Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere csütörtökön, amikor az intézet épületében szervezett könyvbemutatójának közvetlen kezdetén az egyik jelenlévő  fennhangon nemzetárulónak nevezte őt,  az SZDSZ-t szidalmazta, és egy tojást dobott felé, ami azonban célt tévesztett.

A neves magyar SZDSZ-es politikus saját szerzeményű, Keleti éden című könyvének bemutatójára érkezett Pozsonyba, ám az eseményt megzavarta a feltehetőleg Magyarországról érkezett rendbontó, akit az incidens után kitessékeltek a teremből. A közel 100 fős közönség ezután zavartalanul hallgathatta tovább a könyvbemutatót, ahol Demszkyvel Csanda Gábor beszélgetett.

A másfél órás eszmecserét kamarahangverseny követte, ahol fellépett a főpolgármester felesége, Németh Anikó is Németh Géza hegedű-, és Bíró Péter zongoraművésszel egyetemben.

Krasztev Pétert, a Magyar Kulturális Intézet igazgatóját meglepte a váratlan incidens, ám különösebb jelentőséget nem tulajdonított neki, mivel szerinte ez elsősorban a sajnálatos magyarországi politikai viszonyokat, és nem a Szlovákiában működő kulturális misszió értékrendjét tükrözi.

-paraméter