Hétfőn folytatódik a korrupt polgármester pere

2009. február 20. - 11:51 | Belföld
Három tanú kihallgatásával hétfőn folytatódik a volt récsei polgármester korrupciós pere.

A bazini Speciális Bíróságon hétfőn folytatódik a récsei expolgármester pere. Mindezt Katarína Kudjáková a bíróság szóvivője közölte a sajtóval.


Nincs kizárva, hogy hétfőn elhangzanak majd a záróbeszédek, és már csak az ítélethirdetés van hátra. Az egyik tanú a Korrupcióellenes Hivatal volt igazgatója, Jozef Šátek.


Legutóbb február elején foglalkoztak az üggyel, akkor a vádlott a per kezdete előtt egy órával e-mailben beteget jelentett, ezért 1000 eurós büntetést kapott.


Jaroslav Š. vállalkozó, aki társtettesként áll a bíróság előtt, február hatodikán szintén nem jelent meg a tárgyaláson. A védője szerint akut egészségügyi gondjai voltak, de őt szintén pánzbírsággal sújtották ezért, ugyanúgy 1000 euróra.


Pavol B. expolgármester a vád szerint ötmillió korona csúszópénzt fogadott el Pavol Kollár vállakozótól, azért, hogy a cég lakásokat építhessen. Az ügyben a volt polgármesterre a bazini bíróság már egyszer kiszabott öt évet, de ezt az ítéletet a Legfelsőbb Bíróság megszüntette, és az ügyet visszautalta a Speciális Bíróságnak.


Jaroslav Š., aki közvetítő volt, akkor 4,5 évet kapott. Az expolgármester 2007. januárjában került rácsok mögé. Érdekes, hogy 2004. augusztusában eltűntek azok a hangfelvételek, amelyek a korrupciót lehallgatással bizonyították volna. Az átiratok ugyan megvannak, de a bíróság előtt felhasználhatatlanok.


A vádlott szerint ő nem vett át semmiféle pénzt, mert nem ment el a megbeszélt helyre. Állítólag tudott a rendőrségi akcióról.SITA, -para

Címkék: korrupció