Baseballütőkkel verték meg a legfőbb ügyész anyját!

2009. február 24. - 19:22 | Belföld
Szlovákia legfőbbb ügyészének anyját brutálisan összeverték és kirabolták. Dobroslav Trnka legfőbb ügyész nem kommentálta a támadást.

A múlt héten pénteken éjjel tizenegy órakor valaki brutálisan összeverte és kirabolta Dobroslav Trnka legfőbb ügyész édesanyját.

A JOJ tévé híradása szerint az incidens során - mely incidens a Trnávka és a Bajkalská pozsonyi utcák közt történt, baseballütőkkel verték meg a nőt, brutálisan letámadták és kirabolták. A mentőszolgálat előbb a ružinovi kórházba vitte őt, aztán átszállították a kramárei kórházba,ideggyógyászati kivizsgálásokra,  jelenleg az asszony ismét a ružinovi kórházban fekszik.-Komoly fejsérülései vannak és eltört a keze - mondta a Pozsonyi Egyetemi Kórház szóvivője, Rút Geržová. A sérüléseket tompa tárggyal okozták- tette hozzá.


A rendőrség rablás miatt már eljárást indított, de nincs kizárva, hogy más bűncselekménnyé minősítik át az esetet.


Tatiana Kuruczová, pozsonyi rendőrségi szóvivő arra a kérdésre, hogy a bűncselekmény nincs-e összefüggésben azokkal az ügyekkel, amelyeken jelenleg a legfőbb ügyész dolgozik, vagy van-e más motívum, indíték  is a rabláson kívül  az esetben, ill. kapott-e azóta a legfőbb ügyész fokozott védelmet, nem válaszolt.


-Egyelőre rablás miatt indítottunk eljárást- jelentette ki.


Sem Dobroslav Trnka, sem az ügyészség nem akarta kommentálni az esetet. Az elkövetők 12 év börtönt  is kaphatnak.SITA, -para