Mikloško támogatásáért kampányol a KDH-nál Vladimír Palko

2009. február 26. - 10:56 | Belföld
A Szlovák Konzervatív Demokraták elnöke, Vladimír Palko levélben kérte a KDH tagjait, hogy támogassá František Mikloškot a tavaszi köztársaságielnök-választáson.

"Támogathatják őt szavazatukkal a választásokon, hatást gyakorolhatnak az Önökhöz közelállókra, családtagokra, barátaikra és a KDH klubtagokra. Ha mind együtt támogatnánk František Mikloškot, ismét együtt tehetnénk meg egy szakaszt az utunkból" - írta Palko a levélben.

Emlékeztet, hogy Mikloškot nemcsak a KDS tagjai támogatják, hanem a KDH alapítója, Ján Čarnogurský, Andrej Imrich püspök, Daniel Hevier költő és mások is. "Ha együtt támogatjuk, az azt jelentené, hogy a keresztény politika összeszedte magát" - vélekedett. A keresztény politika szerinte nehéz időket él át. Első lépésként a javulás felé tekinthetnék a keresztény elnökjelölt közös támogatását. "Rossz lenne, ha azért nem támogatnánk a keresztény elnökjelöltet, mert a liberális média, a liberális jelöltek ránk erőszakolják azt a néetet, hogy nincs esélye a győzelemre. Ha ilyen jelöltet leírunk, akkor magunkat írjuk le és az értékeinket" - fejtette ki Palko.