Nyitra betiltotta a szkinhedek felvonulását

2009. február 26. - 13:16 | Belföld
Nyitra városa betiltotta azt a felvonulást, amelyet a kapitalizmus és globalizáció ellen, a szociális biztonságért hirdettek meg.

Azért a tiltás, mert a kerületi rendőrség információi szerint a szervező és a helyettese a szkinhedekhez húznak.


A rendőrség megállapította, hogy a meghirdetett rendezvény teljesen másról szól, mint aminek feltüntették, és a közrend és nyugalom megzavarására készülnek. A menetet április 25-én tartották volna, szervezői a nyitrai Michal Varga és a tapolcsányi Luboš Bielik.


Nyitra városa szerint is félrevezető a rendezvény célja, és alaposan eltér a szervezők személyes szándékaitól és eszmei irányultságától. Nyitrán eddig három ilyen felvonulás volt, két drogellenes és egy a homoszexuálisok párkapcsolata ellen tiltakozó. A meneteket mindig magánszemélyek jelentették be.


Az eddigi meneteken ugyanis a Nemzeti Ellenállás mozgalon szimpatizánsai vettek részt, ez pedig egy szélsőjobboldali szervezet, Nyitrán erős bázisuk van.


2008. májusában például a drogellenes felvonulást tiltották be, ennek bejelentője volt az a tapolcásnyi Marcel Grzyb, aki Malina Hedvig egyik feltételezett támadója. Grzyb már több garázdaság résztvevője volt, a Legfőbb Ügyészség is kihallgatta őt a Malina Hedvig ügyében.SITA, -para

Címkék: neonácik, szkinhedek