Választások előtt még egy válságcsomag érkezhet

2009. február 27. - 14:05 | Belföld
Pavol Paška (Smer-SD) a parlament elnöke március 10-ével kezdődően összehívta a parlament következő, 33. ülésszakaszát. Szóvivője szerint azért van erre szükség, hogy minél előbb elfogadjanak újabb intézkedéseket

Eredetileg ugyanis csak a köztársaságielnök-választások után történt volna meg. Rendkívüli ülést szeretne összehívni az ellenzék is. A SDKÚ-DS képviselői klubjának elnöke, Stanislav Janiš elmondta, hogy annak ellenére szeretnék, hogy Paška megelőzte őket és összehívta az ülést. "Nem szeretnénk olyan tanácskozást, amelynek programpontjai sincsenek" - kritizálta Paškát Janiš. Közölte azt is, hogy az ellenzéknek már vannak saját törvényjavaslatai, amelyeket ezen a rendkívüli ülésen szeretnének megvitatni.

A gazdasági válságtanács pénteken tárgyal újabb intézkedésekről a krízis mérséklése érdekében. Eldöntik, milyen mértékű lehet az ún. roncsprémium, amit azok kaphatnak, akik úgy döntenek, megszabadulnak régi, elhasznált autójuktól, és újat vásárolnak. Robert Fico csütörtökön úgy nyilatkozott, ez az összeg 1500 vagy 2000 euró lehet (45 ezer, ill. 60 ezer Sk).

SITA/para