Mikloško mellett kampányol a szepességi segédpüspök

2009. március 2. - 09:54 | Belföld
Andrej Imrich szepességi segédpüspök szerint František Mikloško lenne a legjobb köztársasági elnök.

- Olyan elnökre van szükségünk, aki személyes tanúságtételt tesz arról, hogy nem lehet úgy élni, mintha Isten nem is lenne. Olyan elnökre van szükségünk, aki a parlamentet és a kormányt arra figyelmezteti, hogy a haza biztonsága csak arra az alapkőre épülhet, amit a Szentírás, az isteni törvény jelent. Meggyőződésem, hogy František Mikloško mindezekkel a tulajdonságokkal rendelkezik, ezért én őt fogom választani -fejtette ki blogjában a segédpüspök.


Andrej Imrich szerint még ha nem is győzne a keresztény értékek képviselője, de komoly mennyiségű szavazatot kapna, és ez figyelmeztetné a többi politikust, hogy az isteni törvényeket és a keresztény értékeket komolyan kell venni.



Ha viszont számunkra szégyenletesen kevés szavazatot kapna, akkor viszont ezzel a kerestények adják a többiek tudtára, hogy az ország vezetésében egyáltalán nem kell figyelelmbe venni az isteni törvényeket. És ez a mi felelősségünk -fejti ki a segédpüspök.


A szepességi segédüspök többek közt kifejti, hogy ha a keresztány közegben egyre inkább teret kap az a vélekedés, miszerint az erkölcs pusztán társadalmi közmegegyezés kérdése, akkor ez komoly fiygelmeztetés arra nézve, hogy baj van az értékrendszerrel.


Imrich már január 13-án  nyíltan támogatta František Mikloško köztársasági elnökké választását.



SITA, -para