Elfogyott a roncsprémium

2009. március 26. - 09:46 | Belföld
Aki március 25-ig nem adta le öreg autóját a roncstelepekre, az már most ne is tegye. Ugyanis elfogyott a roncsprémiumra elkülönített 33,2 millió euró támogatás. Jövő héten döntenek a folytatásról.

Az Autóipari Szövetség figyelmeztet, hogy aki március 26-án vagy azután adja le kocsiját, nem jogosult a gazdasági minisztérium támogatására. Március 30-án ül össze a gazdasági válságtanács, hogy döntsön a támogatás esetleges további folytatásáról. A kormány ugyanis egyelőre elutasította a gazdasági tárca javaslatát, hogy újabb 33,2 milliós összeget különítsenek el erre a célra. A pénzügyminisztérium kérte a tárgyalás felfüggesztését az ügyről.

"Szükségünk van bizonyos időre, hogy értékeljük az intézkedés pozitív és negatív hatásait" - közölték. A tárcát leginkább az eladott autókból befolyó adó érdekli. Elemezni kell ugyanakkor a leadott járművek korát, valamint az újonnan vásároltak struktúráját és árait.

Ľubomír Jahnátek gazdasági miniszter a jövő heti ülésről annyit mondott, szerinte vagy a roncsprémium új paramétereit határozzák meg, vagy a jelenlegi állapot marad. 

A kormány eredetileg 33,2 millió eurót különített a roncsprémium fedezésére, de már akkor, február végén említette, előfordulhat, hogy ez nem a végleges összeg. 

SITA/para