Bugár rácáfol Ficóra, Čaplovičnak marad a populizmus

2009. május 13. - 09:02 | Belföld
Bugár Béla nem érti, a kormányfő miért az ellenzéktől és a médiától várja a bizonyítékot arra, hogy a környezetvédelmi tárca áron alul adott el emissziót, ezt ugyanis szerinte bármilyen tőzsdeügynök alátámasztja.

"Elég megkérdezni bármelyik tőzsdést, akinek még megvannak ezek az adatok, mennyibe is került az az elmúlt ősszel" - mondta Bugár a Joj televízió De Facto című vitaműsorában. Úgy véli, kétségtelen, hogy Szlovákia számára előnytelen a szerződés. Hangsúlyozta, hogy 6 euróért adta el az emissziós kvótát akkor, mikor a piaci ára 20 euró volt.

Dušan Čaplovič (Smer-SD) kormányalelnök nem tartja relevánsnak a médiában szereplő árakat. Elmondása szerint a kormány csak akkor lép vissza a szerződéstől, ha az ellenzék papíron is igazolni tudja a vádakat. Azt állította, hogy Fico a külföldi kollégáitól is megpróbálta megtudni az árat, de sikertelenül. "Egyszerűen nem lehetett megszerezni" - mondta. Hozzátette, hogy amennyiben felmondanák a szerződést, az a pénz hiányozna az épületek hőszigeteléséhez.

SITA/para