Állítólag megmérgezték az alkotmánybíró feleségét a speciális bíróság ügye miatt

Állítólag megfenyegették Ladislav Orosz alkotmánybírót, hogy ne szavazzon a Speciális Bíróság megtartása mellett. A bíró feleségének azután voltak egészségügyi problémái, hogy valószínűleg megmérgezték - írta a Plus 7 dní a családhoz közel álló forrásra hivatkozva.

A hetilap információi szerint védelmet rendeltek a bíró mellé, Orosz azonban nem nyilatkozik az ügyről.

A kassai alkotmánybíróság az ĽS-HZDS, az SNS és a Smer-SD néhány képviselőjének kezdeményezésére foglalkozik a Speciális Bíróság ügyével, amely szerintük alkotmányellenes, mivel bírái többet keresnek mint a többi bíró, és biztonsági vizsgálatoknak is alá kell vetniük magukat. At alkotmánybíróság márciustól foglalkozik az üggyel, május 20-ára várható döntés.

A lap állítása szerint Oroszt egy ismeretlen ember hívta fel. "A feleségét valószínűleg meg akarták mérgezni. Amikor már olyan egészségügyi problémái voltak, hogy orvoshoz kellett fordulnia, felhívták és valami olyat mondta, hogy no mit szólsz, mi történt a feleségeddel, még mindig a Speciális Bíróság mellett akarsz szavazni?" - idézte forrását a lap. Orosz, aki egykor az SDĽ képviselője volt, a lap szerint a múltban is támogatta a Speciális Bíróságot.

Most sem ő, sem a felesége nem reagált a lap felvetéseire. Az alkotmánybíróság sem erősítette meg, hogy büntető eljárás indult volna az ügyben, vagy hogy a bíró védelmet kapott. A Plus 7 dní szerint viszont Brünnben két testőrrel látták Oroszt. 

Sme.sk/para