MKP: Nincs egyezség, Bugárék továbbra is a parlamenti frakción kívül politizálnak

2009. május 16. - 15:45 | Belföld
ROZSNYÓ – Nem született egyezség a Magyar Koalíció Pártja Országos Tanácsának ülésén Csákyék és Bugárék között, amely tényt az is bizonyít, hogy Bugár Béla külön tartott sajtóértekezletet a tanácskozást követően.

Bugár beszámolt arról, hogy a pénteki rendkívüli elnökségi ülésen született megegyezés értelmében ő, A. Nagy László, valamint Gál Gábor kidogoztak és az országos tanács elé terjesztettek egy olyan javaslatot, amely a párt jövőbeni működésének mikéntjét határozta volna meg. A javaslat részletesen tárgyalta egy az MKP-ban megalakuló politikai platform működési elveit és azt, hogy megalakulása után hogyan lehetne érvényt szerezni a szóban forgó platformban dolgozó párttagok politikai nézeteinek, külünös tekintettel az MKP egészének politikai irányultságára.

Bugár közölte, az OT tagjainak többsége ezúttal nem volt hajlandó érdemben megvitatni az előterjesztést, arra viszont hajlandóságot mutatott, hogy az európai parlamenti válsztásokat követően június 13-án, rendkívüli tanácskozáson vitassák meg azt.

Bugár Béla újságírói kérdésre elmondta, méltányolja, hogy az OT-ülés nyugodt légkörben folyt és egy-két radikálisan megnyilvánulót kivéve, a tanácskozás résztvevőinek többsége, fontosnak tartja, hogy ne szakadjanak meg a tárgyalások a Csáky Pál vezette országos elnökség és a párt parlamenti frakciójában tagságukat felfüggesztett képviselők között.

Bugár kijelentette, sem ő maga, sem pedig A. Nagy László és Gál Gábor nem térnek vissza addig az MKP parlamenti frakciójába, amíg a párt szervei, beleértve az országos tanácsot is, nem foglalnak érdemben állást a párt működését illető előterjesztésükkel kapcsolatban.

Bugár Béla Csáky Pál azon felvetésére, amely szerint az országos tanács azért nem foglakozott az általa előterjesztett platformjavaslattal, mert platformokat csak a kongresszus engedélyezhet, elmondta a Paraméternek, hogy szerinte sokkal inkább azért nem lehetett érdemben tárgyalni a szóban forgó előterjesztésről, mert Csákyék részéről erre nem volt politikai akarat. „Mi azzal, hogy június 13-ra halasztottuk a végleges döntésünket, hogy visszatérünk-e a parlamenti frakcióba avagy sem, sokkal többet tettünk a párton belüli összefogásért, mint azok, akik úgy beszélnek a egység megőrzéséről, hogy semmit nem hajlandók érte tenni“ –- jelentette ki Bugár.

Vasík János, Rozsnyó