Slota haverja, a SIS volt tisztje irányítja a dunaszerdahelyi autonomistákat?

A Szlovák Információs Szolgálat (SIS) egykori vezető munkatársának a számítógépéről küldték el az autonomista törekvéseivel nyomuló, Cséfalavay nevű magánzó fémjelezte dunaszerdahelyi székhellyel bejegyzett Harmónia AT polgári társulás alapszabályát – derült ki abból a dokumentumból, amely a mozgalom honlapján volt megtekinthető.

Az ujszo.com hírportál szerint a szervezet programtéziseit tartalmazó dokumentum elektronikus változata Igor Cibula nevéhez fűződik, aki a Volt Hírszerző Tisztek Szövetségének (ABSD) számítógépén írta azt.

Igor Cibula jelenleg a szóban forgó szövetség elnöke. A kilencvenes évek közepéig a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) tisztjeként a hírszerzés vezetője volt. Bizonyos értesülések szerint régi kapcsolat fűzi őt Ján Slotához és rendszeresen találkoznak. Cibula ezt az információt tagadja, állítása szerint Slotát már évek óta nem látta.

Cibula neve egyébként felbukkant Malina Hedvig pere kapcsán is. Roman Kvasnica védőügyvéd az üggyel kapcsolatban ezért követeli Cibula kihallgatását is.

Cibula jelenleg az Új Szó kiadójával, a Petit Pressel is perben áll, mert az Új Szó nem közölte válaszát egy Kvasnica olyan állításait idéző cikkre, amely összefüggésbe hozta őt Malina Hedvig ügyével.

Cibula nevetségesnek tarja, hogy összefüggésbe került a Harmónia AT-vel. Az Új Szónak először azt nyilatkozta, hogy vélhetően valamilyen lejárató kampány része az állítás, két órával később már módosított korábbi álláspontján, miszerint a Harmónia AT egyik, az ő cégétől megrendelt dokumentumából kerülhetett az ő neve a Cséfalvay Pál-féle polgári társulás alapszabályát tartalmazó dokumentumba.

Cséfalvay Pál, a Harmónia AT elnöke a társulását érintő tények hallatán tagadott. Azt állította, fogalma sincs arról, ki az az Igor Cibula.

Szerdán délután Cibula nevét a Boss szóval váltották föl a Harmónia AT oldalán.

ujszo-com/para