Rudolf Chmel a Híd párt szlovák adu ásza – az alelnöki poszt várományosa

2009. július 9. - 23:03 | Belföld
Nagy valószínűséggel a Híd párt szombati alapító közgyűlésén Rudolf Chmelt, a szlovák és magyar körökben egyaránt köztiszteletnek örvendő tudóst, politikust javasolják majd a párt alelnöki posztjára. Az információt több Híd közeli, ám kilétét felfedni nem kívánó személyiség erősítette meg egybehangzóan a Paraméternek. Rudolf Chmelt egyelőre nem sikerült elérnünk.

A Híd párt alapító közgyűlésére szombaton kerül sor a dunaszerdahelyi járásbeli Somorja/Csölösztőn. Az alapító közgyűlésre meghívott 70 küldöttnek mintegy tíz százaléka szlovák nemzetiségű, a Zsolnai, a Liptószentmiklósi, Alsókubini, az Iglói és az Eperjesi járásokból.

A csölösztői közgyűlést követően nyilvános vitára bocsátják majd a párt programtéziseit, hogy szeptemberben elfogadásra kerüljön a Híd programja. A párt a november 14-re kitűzött megyei választásokon már indulni szeretne.

A Híd párt megalakítását a Magyar Koalíció Pártját elhagyó parlamenti képviselők, Bugár Béla, A. Nagy László, Gál Gábor, Simon Zsolt és Bastrnák Tibor kezdeményezték.

A pártot a belügyminisztériumban július 3-án jegyezték be.

-para-