Robert Fico személyesen avatkozott be...

2009. július 22. - 17:18 | Belföld
Valamilyen "ügyes" hivatalnoknak nincs mit csinálnia, hát kitalálgat. Nem látom okát a nyugdíjas-menetjegy árának megemelésére. - ezekkel a szavakkal kommentálta Robert Fico a Szlovák Államvasutaknak a jegyárak megemelésére vonatkozó javaslatát.

A javaslatot már jóváhagyta a Vasúti regulációs hivatal és támogatta azt a Közlekedési, Postaügyi és Távkölési Minisztérium is.

A kormányfő ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy "a közlekedési miniszter felett a hierarchiában ott van még a kormányfő is."

Nem mengedhethető, hogy válság idején ilyen lépések történjenek, főleg ha az főként olyan sérülékeny rétegeket érint, mint a nyugdíjasok - áll a kormányhivatal állásfoglalásában. A komrány már megtette a szükséges legiszlatív lépéseket a vasút terheinek csökkentésére.

A D1-es autópálya Pozsony és Nagyszombat közötti szakaszának kibővítése a kormányfő kérésére épül meg az év végéig. Az eredeti tervek szerint 2010. májusára kellett volna elkészülnie 36,5 milllió eurós költséggel. Robert Fico jelezte, hogy érdekelt az összes állam által finanszírozott nagybefektetés személyes felügyeletében, így rövidesen meglátogatja a vágbesztercei autópályaépítést is.  

SITA/PARA