Grendel Lajos sem tudott arról, mi lesz vele szeptember elsején

2009. augusztus 6. - 10:37 | Belföld
A Magyar Koalíció Pártja Grendel Lajossal sem egyeztetett arról, hogy szeptember elsején, a dunaszerdahelyi DAC-stadionban sorra kerülő nyelvtörvény elleni „tüntetésen“ szónokolni fog...

„Csütörtökön reggel Hodossy Gyula, a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának elnöke hívott föl és kért meg arra, hogy a szervezet nevében szólaljak föl az összejövetelen. Mindenesetre furcsának tartom, hogy a megkérdezésem nélkül döntik el valakik, hogy, mi lesz velem. Ez esetben azt, hogy hol leszek és mit fogok csinálni szeptember elsején“ – nyilatkozta a Paraméter megkeresésére a Kossuth-díjas író. Hozzátette azonban, a nyelvtörvényről neki is megvan a maga sommás véleménye, ezért valószínűleg részt vesz a rendezvényen és elmondja azt ott is.

Ugyancsak a Paraméter derítette ki szerdán, hogy az MKP a Szlovákiai Magyarok Kerekasztalával sem egyeztetett a „tüntetés“ ügyében. Petőcz Kálmán, az SzMK szóvivője pedig szintén nem tudott arról, hogy az MKP illetékesei őt is szónokként iktatták be a rendezvény programjába.

A rendezvény délután 15 órakor kezdődik, amelyen a résztvevőket Pázmány Péter, az MKP járási elnöke köszönti.

Az MKP honlapján a hét elején beharangozott program szerint Hrubík Béla Csemadok-elnök, Pék László, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnöke, Mézes Rudolf, a Szlovákiai Magyar Szülők Szövetségének vezetője, Petőcz Kálmán a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala szóvivője, Deák Ernő a Nyugat-Európai magyar szervezetek nevében, valamint Grendel Lajos, Schmitt Pál EP-alelnök és Csáky Pál MKP-elnök mondanak beszédet.

-para-