Két rendőrt hallgattak ki Malina Hedvig ügyében

2009. augusztus 25. - 19:35 | Belföld
Két rendőr tett kedden tanúvallomást Malina Hedvig ügyében a Legfőbb Ügyészségen. Mindkettejük kihallgatása körülbelül öt órán keresztül tartott - erősítette meg Roman Kvasnica ügyvéd.

Kvasnica nézete szerint e két rendőr vallomásának nincs nagy jelentősége az eljárás szempontjából. Az ő kihallgatásokra tett javaslatait körülbelül két héttel ezelőtt azonban az ügyészség elutasította. Kvasnica néhány politikus és pszichiáter vallomására lett volna kíváncsi, akik a lány állapotát vizsgálták az az őt ért támadás után.

"A Legfőbb Ügyészség a kivizsgálás végeztéig nem nyújt bővebb információt" - közölte Jana Tökölyová szővivő. A két kihallgatott rendőr jelen volt Malina Hedvig a támádást követő kihallgatásánál. Hétfőn egy rendőrségi kivizsgálótisztet hallgatott meg az ügyészség.

Kvasnica szerette volna, ha Dobroslav Trnka főügyész felesége is vallomást tesz, ugyanis szerinte egy csoportban dolgozott azzal, aki a ma már Žák Hedvig ellen büntető feljelentést tett annak állítólagos hamis tanúzása miatt.

Sme.sk/para