Szlovák-magyar külügyminisztériumi államtitkári találkozó volt Pozsonyban

2009. augusztus 27. - 18:33 | Belföld
A szlovák-magyar kapcsolatok időszerű problémáiról folytatott eszmecserét csütörtökön Pozsonyban Czukor József szakállamtitkár, a Külügyminisztérium európai uniós tagállamokkal fenntartott kétoldalú kapcsolatokért felelős vezetője és Olga Algayerová, a szlovák külügy államtitkára.

A megbeszélésen külön figyelmet szenteltek a kétoldalú együttműködés fejlesztése gyakorlati kérdéseinek - közölte az MTI tudósítójának kérdésére Peter Stano, szlovák külügyi szóvivő.

Egyetértés volt abban, hogy szükség van az európai és euroatlanti integrációs vegyes bizottság munkájának a folytatására, amelynek Czukor és Algayerová társelnökei. A felek megvitatták azokat a témákat, amelyek a közeljövőben a vegyes bizottság napirendjére kerülhetnének, s amelyek megoldása mindkét ország érdeke. Az európai és euroatlanti vegyes bizottság következő ülésére a közeljövőben Pozsonyban kerül sor.

A csütörtöki megbeszélésekről személyesen sem Czukor József, sem Olga Algayerová nem kívánt nyilatkozni.

A magyar-szlovák kapcsolatok legújabb fejleményeit a két ország külügyminiszterei a hét végén vitatják meg. Balázs Péter és Miroslav Lajčák vasárnap a szlovéniai Bledben egy nemzetközi tanácskozás idején folytatnak külön megbeszélést.

(MTI)