Slota: a képviselői fizetés megvonása az MKP bosszúja

2009. november 12. - 13:15 | Belföld
Ján Slota képviselő szerint képviselői tiszteletdíjának megvonás a Magyar Koalíció Pártjának bosszúja.

A nemzetiek vezetője szerint ilyen lépésre az elmúlt húsz év után most először került sor, hogy egy bizottság elnöke igazolatlan hiányzás miatt megvonta volna valaki juttatását. Ráadásul ez a valaki Berényi József volt, az MKP tagja.

A pártelnök szerint azért vettek rajta revansot, mert pártja már harmadik alakalommal tett javaslatot az MKP feloszlatására annak alkotmányellenes tevékenysége miatt, illetve mert orvosolták az MKP képviselőinek Kárpát-medencei Képviselők Fórumán való részvételének problémáját.

Ez szó szerint nevetséges, valószínűleg nincs pénzük Budapestre utazni. Teljesítem a kívánságukat és nekik ajándékozom azt az egyhavi képviselői juttatást”- mondta Slota.

Szerinte két bizottsági ülés idején a parlament plénumának tanácskozásán vett részt, máskor pedig szóban kimentette magát. Úgy látja, a bizottságok üléseit az elnökök nagyon kaotikusan hívják össze.

"Én akkor járok a bizottsági ülésekre, ha az az SNS-nek, s nem pedig az MKP-nek fontos" - húzta alá. Hangsúlyozta, hogy ő nem "gombnyomogató" képviselő, hanem politikus, aki "a szlovák érdekek védelmében" dolgozik. Szerinte éppen ez az oka annak, amiért őt annyira támadják.

"Ez a lényeg, ez a munka, s nem az, ha valahol csak úgy üldögélek. Én a képviselők felét nem is ismerem, mert nullák" - fejtette ki Ján Slota parlamenti képviselő.

- sita/mti/para -