Mečiar siránkozik: Nem engedték szóhoz jutni november 17-én

2009. november 20. - 13:40 | Belföld
Az ĽS-HZDS elnöke a médiát kritizálta, mert pártja nem kapott elég reflektorfényt '89 eseményeinek huszadik évfordulóján. Szerinte az emberek bizonyos csoportja önmagát ünnepelhette, a média nem tette lehetővé a nézetek ütköztetését.

Mečiar kritikája elsősorban a Szlovák Televíziónak szólt, mivel a szlovák alkotmányról szóló adásukban szinte csak az ő pártja nem kapott szót, annak ellenére, hogy szerinte azt ők alkották meg. "Mindenki, aki ellene volt, beszélhetett, csak az ĽS-HZDS nem" - bírálta a tévét.

A Markíza adását "tákolmánynak" nevezte, amelyben bár szóhoz jutott, de a szerkesztők az úgy vágták össze, hogy szavaira reagálhattak más politikusok, ő azonban már erre nem válaszolhatott. "Megvetem a szerkesztőket, akik így cselekszenek, ezt úgy érthetjük, nincs igényük a nézetek pluralitására, hogy egy reális képet kaphassanak arról, ami akkor történt" - közölte, hozzátéve, hogy a történészeknek és a publicistáknak nagy a felelősségük ezzel kapcsolatban, és ma nem tud olyan intézményről, amely az eseményeket reálisan tudná értékelni vagy leírni. 

SITA/para