Mečiar feldúltan háromszor is gazembernek nevezett egy újságírót

2009. december 1. - 14:06 | Belföld
Vladimír Mečiar elutasította azokat a vádakat, miszerint együttműködne a GVM magáncéggel, amely áron alul juthatott telkekhez a Magas-Tátrában.

A restitúciós telekbotrányról a keddi Sme írt, mely szerint a restituensek ennek a cégnek adták el a Szlovák Földalaptól kapott telkeiket. A lap szerint ugyanazokról a személyekről van szó, akik két évvel ezelőtt telkekhez jutottak Veľká Slavková községben, akkor robbant ki a botrány, hogy Mečiarhoz közeli személyekről van szó, akik jóval a piaci ár alatt jutottak földekhez. Mečiar a Koalíciós tan'cs ülése után háromszor is gazembernek nevezett egy újságírót az ügy kapcsán.

Pavol Paška házelnök is rákérdezett, hogy honnan vannak ilyen információik, mert ő nem tud róla. "Ezt Önök (újságírók - szerk. megj.) konstruálták" - jelentette ki. Mečiar hangoztatta, a földalap egy autonóm szerv, amely maga hozza a döntéseit. "Létezik egy olyan törvény, amely az állam és azon személyek közt kíván egyezségre jutni, akiktől elkoboztak földeket. Amennyiben az állam ilyen átírást csinál, részéről az ügy lezáródik" - hangsúlyozta a HZDS elnöke. Hozzátette,a kormányból senki sem szólhat bele, hogy a tulajdonos mit kezd a földjével.

SITA/para