Segítünk az embereknek, védjük Szlovákiát!

2009. december 6. - 11:20 | Belföld
A fenti jelszó alatt kezdte meg országos konferenciáját a SMER – Szociáldemokrácia, mely most ünnepli fennállásának 10. évfordulóját.

A megnyitót követő állami himnusz után Robert Fico nyitotta meg a közgyűlést. A küldöttek ügyvezető elnöknek Pavol Paškát választották. A bevezetőt „Dušan Jamrich” színművész konferálta hangfelvételről – az 1 767 küldött felidézte a párt 350 eddig meghalt tagját.

A jelen lévő vendégek közül kiemelkedik a Cseh Szociáldemokrata Párt (ČSSD) elnöke, Jiří Paroubek és alelnöke Bohuslav Sobotka, az osztrák kancellár és a szocialisták vezetője Werner Faymann. Jelen van a Szakszervezeti Konfederáció elnöke Miroslav Gazdík, a Szlovákiai Falvak és Városok Társulásának elnöke Miroslav Sýkora, valamint a Klub 500 vezetője Vladimír Soták és a Nyugdájasok Egyesületének elnöke Karol Vajnorský is.

Paška felidézte az első kongresszusukat, ahol szerényebb számban voltak jelen. A munkabizottságok megválasztása után a küldöttek megtekintették a párt történetéről szóló filmet, mely a „Sikeres múlt” címet viseli.

- sita/para -