Van miért irigyelni Szlovákiát

2009. december 13. - 14:01 | Belföld
"Szlovákia nemzetközileg meg sem érezte a Smer tagságának felfüggesztését az Európai Szocialisták Pártjában (PES). Pártunk visszafogadása a PES tagjai közé a Smer meggyőző politikájának eredménye" - mondta Marek Maďarič kulturális miniszter.

"Nem csak az európai szociáldemokrata pártvezetők és miniszterelnökök, hanem más frakciók vezető politikusai is irigyelhetik Szlovákia politikai stabilitását" - értékelte a helyzetet, majd hozzátette, hogy az európai szocialisták SNS-től való 2006-os félelme sem igazolódott be.

"Néha talán nem a legmegfelelőbb szavakat használta az SNS, de 2006 óta nem cselekedtek semmi olyat amit idegengyűlölőnek lehetne minősíteni" - mondta a vezető kormánypárt alelnöke, egyben kulturális miniszter Marek Maďarič a Szlovák Telvízió O päť minút dvanásť című műsorában.

A KDH elnöke, Ján Figeľ viszont meg van róla győződve, hogy az európai szocialisták félelmei beigazolódtak. Megjegyezte, hogy Magyarországon is a felelőtlen és populista szocialista politika okozta az ország összeesését. "Attól félek, ha nem cselekszünk, akkor Szlovákiában is ez fog történni. A Fico-kormány válságkezelése nem megfelelő" - mondta a konzervatív párt vezetője.

(sita/para)