Čaplovič: az euroalapok felhasználásában voltunk a legjobbak!

2009. december 17. - 14:44 | Belföld

2010-ben is nagyon sikeresek leszünk – Čaplovič szerint már 2009-ben is azok voltunk, főleg az uniós alapok felhasználásában.

Igényes munka volt. Látogatásaim a minisztériumokban, az operációs programoknál, az irányító szerveknél és közvetítő szervezeteknél... És ehhez még, természetesen a korábbi időszak hibáinak ismeretében, elfogadtuk a szükséges törvénymódosítási javaslatokat.” - ezekkel a szavakkal kommentálta a kisebbségekért és az uniós forrásokért felelős kormányalelnök, Dušan Čaplovič a hivatala által 2009-ben végzett munkát. A törvénymódosítások közül kiemelte az Európai Uniós alapok merítését támogató törvényt és a közbeszerzési törvényt.

Ma már gyorsan nő a merítésekről, a leszerződött projektekről, a nyilvánosságra hozott felhívásokról szóló statisztikák görbéje, ami a 2007-2013-as időszakot illeti.” -Čaplovič szerint Szlovákia egyre javuló hatásfokkal lesz képes felhasználni az unió által rendelkezésére bocsájtott forrásokat. Visszautasította az ellenzéki kritikát, mely az ellenkezőjét vetette a kormány szemére.

- sita/para -