Fico szerint az ellenzék Vážny leváltásával is csak kampányolna

2010. január 12. - 13:39 | Belföld
Robert Fico úgy véli, az ellenzék azért hangoztatja, hogy váltsák le a közlekedésügyi minisztert, mert ez már a választások előtti hadviselés része.

Az ellenzék Ľubomír Vážnyt elsősoran az elektronikus útdíjrendszer körül kialakult helyzet miatt szeretné leváltani. Fico szerint erre joguk van, és amennyiben megszerzik a parlament rendkívüli ülésének összehívásához szükséges harminc aláírást, erről szavazni is fognak. Fico szerint azonban sokkal fontosabb arról beszélni, mit ért el a miniszter funkciójában. "Óriási PPP projektek (az állami és magánszféra együttműködésével létrejövő projektek - a szerk. megj.) megvalósításába kezdett, valamint a pozsonyi repülőtér új termináljának építését is megkezdte" - közölte a kormányfő.

Az ellenzéki pártok vezetői hétfőn jelentették be, hogy a parlamentben megkísérlik leváltani Ľubomír Vážny minisztert. Ján Figeľ, a KDH elnöke szerint ugyanis a kormányfő fuvarozókkal szembeni magatartásának változása megalapozza kifogásaikat. Figeľ szerint az egyébként megdrágított és tökéletlen vámtender bevezetésénél a miniszter nem vállalta a felelősséget. Legkésőbb szerdán benyújtják bizalmatlansági indítványukat ellene az ellenzéki pártok. 

SITA/para