Szlovákiai magyar sajtószolgálat indul péntektől

2010. január 14. - 09:38 | Belföld
Péntektől indul a SITA hírügynökség magyar sajtószolgálata, amelyet ingyenesen hozzáférhetővé tesznek a magyar nyelvű média és a polgárok számára egyaránt.

A szlovák hírügynökség szlovák és angol nyelvű híradásai közt péntektől magyar nyelven is megjelennek bizonyos hírek. Ehhez ingyenesen hozzá lehet majd férni weboldalukon.

A hírügynökség a magyar nyelven internetes oldalt működtető önkormányzatoknak is ajánlja a szolgáltatást. "A SITA hírügynökség értékelte a helyzetet, és arra a döntésre jutott, hogy a magyar nemzetiségű állampolgárok számára is biztosítania kell a napi szintű tájékoztatást, hogy jobban megértsék a szlovákiai történéseket és saját véleményt tudjanak kialakítani a körülöttük zajló dolgokról. Szomorú, hogy ezt már régen nem kezdte el a bőkezűen jutalmazott közszolgálati hírügynökség"- közölte a SITA főszerkesztője, Pavol Urban.

A kezdeti fázisban a nap 15-20 legfontosabb hírét fordítják majd le. A szolgáltatásban részt vesz például a Szlovák Sugárzási Tanács volt elnöke, Agócs Valéria.

SITA/para