ÚTDÍJ: A városok és falvak követelései

2010. január 30. - 11:36 | Belföld
A városok és falvak képviselői azt akarják elérni, hogy kivétel nélkül minden településen mentsék fel az útdíj kötelezettsége alól az erre már kijelölt útszakaszokat, valamint hogy mentsék fel a fizetési kötelezettség alól a városi tömegközlekedést és az autóbuszközlekedést.

A Szlovákiai Városok Uniója nem adja fel a harcot annak ellenére sem, hogy eddigi nyilatkozataira és a párbeszédet sürgető felhívásaira az elektronikus útdíjról semmi visszhang. Ezért ismételten levélben szólítják fel Ľubomír Vážny közlekedési minisztert, hogy üljenek tárgyalóasztalhoz és vitassák meg követeléseiket. Kezdeményezésükről tájékoztatták Robert Fico kormányfőt is. „Kifejeztük azt a meggyőződésünket, hogy támogatni fogja a lakosság szolgálatában kifejtett eddidi igyekezetünket, aminek az a célja, hogy minimalizáljuk, ill. teljes mértékben kizárjuk az útdíj bevezetésének negatív hatásait a városok és falvak lakosságának életére és környezetére“ – tette közzé Marián Minarovič, a Szlovákiai Városok Uniójának főtitkára.

A városok és falvak képviselői azt akarják elérni, hogy kivétel nélkül minden településen mentsék fel az útdíj kötelezettsége alól az erre már kijelölt útszakaszokat, valamint hogy mentsék fel a fizetési kötelezettség alól a városi tömegközlekedést és az autóbuszközlekedést. „Jogos követeléseinket Ľubomír Vážny nyilvánosan tett igéterére alapozzuk, miszerint az elektronikus útdíjrendszert a városok és falvak területén táblától tábláig nem fogják alkalmazni“ – tette hozzá Minarovič.

(sita)