Mikloško megjelenhet a Híd listáján

2010. január 31. - 12:56 | Belföld
Lehetséges, hogy František Mikloško, a KDH volt tagja, a KDS  egyik megalapítója megjelenik a Híd jelölőlistáján a júniusi parlamenti választások során. Bugár Béla szerint az együttműködés akkor lehetséges, ha a pártok megegyeznek.

A Híd és a KDS között folynak a megbeszélések a választások előtti együttműködésről. „A pártok közötti választási együttműködésre vonatkozó politikai tárgyalások idején bármely információ meghiúsíthatja a sikert“ – jelentette ki a SITA hírügynökségnek Vladimír Palko, a KDS elnöke.

A Híd elnöke, Bugár Béla szerint az együttműködés akkor lehetséges, ha a pártok megegyeznek. „Már tárgyaltunk. Dönteniük kell, mert a lehetőségeink korlátozottak. Figyelembe kell vennünk, hogy néhány más párt tagja – mondjuk – elfogadhatatlan a mi struktúránkat illetően“ – nyilatkozta a SITA hírügynökségnek. Arra a kérdésre, hogy például Vladimír Palko nem elfogadható a Híd tagjainak, František Mikloško viszont igen, Bugár a következőképpen válaszolt: „Igen, ily módon is gondolkodunk, de nem lenne jó mindezt a sajtóban elemezni.“

A Híd a Szabadság és Szolidaritás (SaS) pártjával próbált választási koalíciót kialakítani, de a pártok nem egyeztek meg, mivel az SaS elnöke, Richard Sulík szerint „választóik azt akarják, hogy a párt saját útját járja“.

(SITA)