Pártfinaszírozás - nyilvánosan nem boncolnák...

2010. február 6. - 17:01 | Belföld

Lehetséges, hogy elmarad a parlament rendkívüli ülése, melynek témája az SDKÚ Fico által kirobbantott pártfinanszírozási botrány lett volna.

Erről Rafael Rafaj, az SNS képviselőcsoportjának alelnöke beszélt.

„A rendkívüli ülés intézményét inkább az ellenzék használja – általában píár tevékenységről van szó.”-nyilatkozta a képviselő.. A nemzetiek szívesebben vennék, ha az SDKÚ pénzügyeivel a parlament vizsgálóbizottságai foglalkoznának. Rafaj attól tart, hogy parlament ülésén nem ismerkedhetnének meg minden fontos részlettel.

A HZDS képviselőcsoportja egyelőre nem egyeztetett azzal kapcsolatban, milyen formában foglalkozzon a parlament az SDKÚ pártfinanszírozási botrányával. Jozef Halecký képviselő szerint Vladimír Mečiar emberei a SMER-SD javaslatára várnak, hiszen a kezdetektől Robert Fico felvetéséről van szó. A parlament alelnökének (Milan Hort – SDKÚ – a szerk.) leváltása egyébként is bonyolult és szokatlan lépés.

A SMER egyelőre a rendkívüli üléshez szükséges aláírások gyűjtésébe sem kezdett bele. Jana Laššáková, a képviselőcsoport alelnöke szerint még nem döntöttek, ám el tudja képzelni, hogy az üggyel a pártok finanszírozását ellenőrző pénzügyi bizottság foglalkozhatna.

Milan Hort, az SDKÚ által javasolt parlamenti alelnök leváltásának gondolatát Robert Fico kormányelnök fogalmazta meg a múlt héten. Szerinte ez lehetne az SDKÚ-DS átláthatatlan finanszírozási ügyei felelősségének következménye.

A pártfinanszírozási üggyel az ügyészség is foglalkozik

- sita/para -